Снимка: Булфото, архив
fallback

Отново агресия над екип на Спешна медицинска помощ. Нападението е станало снощи в бургаския квартал "Рудник”, предава bTV.

Oще по темата
По думите на д-р Галина Нинова, екипът се отзовава на сигнал за безпомощна родилка, а е посрещнат с камъни на адреса. Споделя, че чувства обида.

"Съпругът на родилката хвърли камъка, при което даже и майката на родилката от счупените стъкълца нарани ръката си”, каза д-р Нинова.

От удара е счупено задното стъкло на линейката. „Ако не беше затворена задната врата, можеше камъкът да удари шофьора на линейката по главата”, заяви медикът.

Нападателят е задържан в полицията. След дълги години работа, спешните медици се замислят дали да продължат да работят като такива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

анонимен

преди 5 години

Това не са лекари, това са алкохолици, които се возят в линейки пияни постоянно, не могат един адрес да намерят, какво остава за качествена първа помощ. Да не дава господ повод да чакаш спешна помощ, казват ти че нищо ти няма и да си почиваш, на следващия ден отиваш в Пирогов и ти казват че е трябвало да дойдеш веднага и че сега е късно за шиене. Междувременно осигуровките ти текат и всеки месец одържат пари за да могат тея безполезници да паразитират...

42

Анонимен

преди 5 години

Рудник стана Меден Рудник

41

Анонимен

преди 5 години

Четейки коментарите мога смело да заявя. Има надежда за България. Хората са променили мисленето си. Повечето пишат " Лекарите работят само за пари" Това означава, че всички вие : инженери, адвокати, шофьори, продавачи, монтьори, майстори и т.н, бихте работили без пари, ако клиентът ви каже, че няма пари.Защото са ме учили, че ако имаш изисквания към другите, трябва да дадеш личен пример.

fallback