Снимка: Булфото, архив
fallback

Луксозните хотели с 4 и 5 звезди в зимните ни курорти Банско, Пампорово и Боровец осигуряват персонала си на средно 764 лв. месечно, което е с близо 200 лв. по малко от средния осигурителен доход за страната и значително по-ниско от обичайните възнаграждения в бранша.

Във Велинград в същата категория хотели осигурителният доход е 540 лв., което е дори под минималния осигурителен доход, съобщиха от НАП.

Заради това данъчните ще подложат хотели във Велинград на т.нар. открито наблюдение, проверки и ревизии.

Откритото наблюдение представлява явно присъствие на инспектори на НАП в търговския обект в продължение на седмици, като се следят оборотите и отчитането им на касовите апарати, работното време и заетостта на персонала.

Ако бъдат открити значителни разлики в осигуряването на персонала в даден обект спрямо подобни такива на същата територия, е възможно извършването на ревизия, при която осигурителните вноски могат да бъдат определени по аналогия, допълват от НАП.

"Има пряка връзка между укриването на обороти и т.нар. „заплата в плик“. Неиздаването на касови бележки формира приходи, от които в последствие се изплащат необложени възнаграждения. Проверките, които започваме в хотелите целят да пресекат тази практика“, каза директорът на "Фискален контрол" в НАП Спас Шишков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 4 години

А НАП защо не прави проверка в с.Косово общ.Асеновград,Косовски къщи,, да види за,, какво става на въпрос,,там,че на госпожата там нищо не и е изрядно.

55

Анонимен

преди 5 години

До ХмВ щатите ако правиш 30 долара на месец от бакшиши, работодателя може да ти дава заплата от 4-5 долара на час само. Това е конкретен закон за бакшиши (не във всички щати)

54

Благоев

преди 5 години

В туризма, никой не спазва минималните осигурителни прагове за отделните професии!В НОИ се регистрират договори на минимална заплата за какви ли не длъжности а, НАП гледа на другата страна! Това ако не Ви, мирише на корупция ,кое ще да е!

fallback