Снимка: Булфото, архив
fallback

Ученичка в шести клас на основно  училище в село Тъжа е било отвлечена посред бял ден пред очите на десетки свидетели, за да бъде омъжена за 14 –годишен тийнеджър, съобщи кметът Цвятко Балабуров пред "Монитор“.

Случката се разиграла малко след 9 часа на 5 март. Тогава 13-годишната е била отнесена на ръце до автомобил, с който пристигнали участниците в отвличането.

Целият инцидент е бил документиран на видеозапис.

Сред безучастните наблюдатели на случилото се имало и униформен служител на МВР, твърди кметският управник.
Никой обаче не се намесил в разразилата се свада между двата ромски рода.

От апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че старозагорските магистрати са наблюдаващи на образувано разследване заради сигнал за отвличането на непълнолетно лице с цел сключване на брак без негово съгласие.

Полицаите са открили момичето в съседно село, след като близките му се оплакали, че е отвлечена.

Установени били 4 лица, от които три непълнолетни момчета и мъж на 34 години, които са участвали в похищението, както и леката кола, с която са се придвижвали.

Предстояло те да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми, иззети били и видеозаписите, по които щяло да се извърши техническа експертиза. Назначена била и съдебномедицинска експертиза. От прокуратурата напомнят, че за подобно престъпление е предвидено наказание  лишаване от свобода за срок от 7 до 15 години.

По думите на кмета Балабуров отвлечената и отвлеклите я са от два ромски рода, които от години живеят в Тъжа. Те били около 400 души.

Това не било първи случай за отвличане и свади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ВИНОВНИ ИМА.

преди 5 години

НАМИРАТ СЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.ЗНАЕ СЕ КАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ И СЪДЕБНИ МЕРКИ СА НУЖНИ.НО НЕЩО ЛИПСВА- ДЕПУТАТИТЕ СЕ "РАЗСЕЙВАТ" ОРГАНИЗИРАНО.ЖАЛКО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТАУМНИТЕ ВЕЧЕ ГИ НЯМА-ПРОБЛЕМИТЕ ОСТАВАТ НА ОСТАНАЛИТЕ ДОКАТО И ТЕ НЕ ПРОУМЕЯТ И ПОУМНЕЯТПРОЦЕСЪТ "ПРОУМНЯВАНЕ"Е В АКТИВЕН СТАДИИ - НАЙ ДОБРОТО ОТЛИТА СЛЕД МАТУРИТЕ.

22

гл%пости

преди 5 години

До АнонименПо-голяма тъпотия скоро не бях чел: "Тошо ги докара тук и им създаде самочувствие, както и представа, че сме им вечно длъжни да им осигуряваме прехрана! Така Тошо си създаде контингент от фенове, които да го подкрепят срещу интелигентните и инициативните, от които Яшар Правешки и бандата му се страхуваха като дявол от тамян"

21

Анонимен

преди 5 години

Кога ще забранят социалните помощи на непълнолетни родилки?

fallback