Снимка: БТА
fallback

Британските депутати изразиха днес подкрепа за новата стратегия на Тереза Мей за Брекзит, което може да отложи датата на развода с ЕС, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Oще по темата

Според този план британската министър-председателка ще подложи още един път на гласуване в парламента, най-късно на 12 март, споразумението, което сключи с Брюксел, заедно с евентуални отстъпки, които може да договори. Това споразумение бе отхвърлено категорично в средата на януари.

Ако депутатите го отхвърлят отново, тя ще ги попита на 13 март дали искат да излязат от ЕС без споразумение. Ако откажат, тя ще внесе на 14 март предложение за отлагане на Брекзит.

Общо 502 депутати в Камарата на общините гласуваха за, а 20 гласуваха против поправката, внесена от консерватора Оливър Летуин и лейбъристката Ивет Купър, чиято цел е да утвърди предложението на Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

АнонимеН

преди 5 години

НОВАТА СТРАТЕГИЯ Е ДА ИМА ОТЛАГАНЕ С ОЩЕ 2 ГОДИНИ!!!АКО ЕС ИМ ДАДЕ ОТЛАГАНЕ МНОГО ЛОШО ЗА ЕС!

10

Коментиращ

преди 5 години

Май май аферата Скрипал не донесе желания ефект?!

9

до 8

преди 5 години

Много отдавна се разбра ,че средствата за масово осведомяване са и средства за масова дезимформация.И за да прикрият това измислиха фалшивите новини .От друга страна медиите се хранят с новини пък били и те спекулативно.Иначе исторически погледнато няма как да напуснеш някакъв съюз със сделка .Това и е хубавото на историята че тя винаги е нещо ново ,макар и забравено старо .

fallback