Снимка: БулФото

Задържаната за присвояване на над 440 хил. лв. банкерка Биляна Манчева се оплака от условията в ареста.

Още по темата
"Г-н съдия, не издържам, затворена съм в един квадратен метър. Допреди една седмица бях успешен финансов директор, не съм била наказвана. Изведнъж се озовах в една кутийка метър на метър. Стоиш затворен и не можеш да разбереш какво се случва. Страшно е. Дори с адвоката си не мога да говоря адекватно. Не искам да бягам, ако исках можех да го направя. Моля само за домашен арест, ако трябва нека по сто пъти ме проверяват".

С тези думи силно разстроена Манчева се обърна към Бургаския апелативен съд, където течеше делото й за мярката за неотклонение, предаде "24 часа".

За пореден път Манчева обеща да продължи да съдейства на разследващите. Според нейния адвокат Донев, в ареста имало серопозитивни, болни от хепатит, а условията били нечовешки. Арестантите не се извеждали на полагащата се едночасова разходка.

Адвокатът заяви, че по делото все още няма никакви документи, на които да стои подпис на банкерката, обвинена в присвояване на над 440 хил. лева. Според прокуратурата обаче Манчева е теглила сумите от дебитни карти на клиенти, използвала е и други методи, при които не е било необходимо да подписва документи.

В залата прокурор Красимира Кателиева заяви, че ако бъде пусната, банкерката може да повлияе на свидетели по делото, като вече имало сигнал от един от тях за подобни действия.

Родителите на Биляна, които присъстваха на заседанието, са в шок и отказват да приемат, че дъщеря им е извършител на престъплението, в което е обвинена.

В крайна сметка Апелативният съд я пусна под домашен арест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase