fallback

Общ преглед

Велико Търново почете паметта на една от легендите на Етър и на българския футбол Трифон Иванов. Днес се навършват три години от кончината на "железния" защитник и обичан от всички футболист и човек.

Oще по темата
Десетки великотърновци дойдоха в 12:30 часа пред стадиона, където е паметната плоча на Трифон Иванов. Сред тях бяха и председателят на УС на Етър проф. Георги Камарашев и  главният мениджър Красимир Балъков, които поднесоха цветя.

Имаше много представители на фенклуба, които бяха инициатор на проявата и много хора, които полагаха цветя. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Трифон Иванов.

"Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва", коментира Красимир Балъков.

В специалния кът, подготвен от ОП "Спортни имоти и прояви" пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с номер 3 на Етър, както и на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 години

Железен защитник беше, самоотвержен и себераздаващ се докрай. Помня на световното срещу Германия как застана на пътя на топката и спаси с "пакета" си адска тупалка към Михайлов.

1

ШибиРиби

преди 5 години

Лека му пръст на туньо велик и не се *** като разни перуки ками и тем подобни дето сега му се правят на преатели.

fallback