Снимка: Wikipedia
fallback

Възможно ли е всички да сме живели в заблуда досега?  Възможно ли е Исус да не е евреин, а грък?

Според документален филм, който Amazon Prime наскоро включи в каталога си, истинският син на Бог всъщност е гръцкият философ Аполоний Тиански. И имат доказателства за това.

Исус и Аполоний Тиански имат много сходства помежду си. Гръцкият философ е роден през същата година и горе-долу по същото време в Централна Анатолия. И двамата са проповядвали вяра в християнството и са правели "чудеса“.

"Всъщност, има човек описан в текстове, извън Библията, след като църквата се провали в това да го изтрие от историята. Неговото име е Аполоний и той е роден през третата или четвъртата година преди новата ера в Кападокия, Анадола“, разказва документалния филм.

"Той става ученик на Питагор, който се отрича от плът, вино и жени. Не носеше обувки, оставяше косата и брадата си да пораснат дълги“, разкрива лентата.

Аполоний се превърнал в мъдрец и започнал да събира свои последователи.

"Той е съживявал мъртви и е говорил за неща извън човешкото познание. И за разлика от Исус, има доказателства, че е съществувал“, твърдят още експертите, създали документалния филм.

Тези думи всъщност са в разрез с историческите факти за Аполоний, според които, той не е бил нищо повече от философ. И естествено, реакциите към филма не са особено положителни.

"Не си губете времето, гледайки това. Има много по-добри документални филми по тази тема в мрежата“, пише един от потребителите на Amazon Prime.

“Сценаристите не само нямат никакво познание върху Библията, но и цитират митове, което отдавна са развенчани и всъщност... са смешни. Във видеото няма експерти, няма теолози, само шепа лъжи, често разпространявани от атеисти и еволюционисти“, допълва друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Анонимен

преди 5 години

Аз си мислех, че е северомакедонец, той бил грък. Брех, в каква заблуда съм живял.

83

Анонимен

преди 5 години

Пореден опит да се въведе разкол в християнството! Без никакво значение е какъв е бил Христос и дали въобще го имало. Важното е че християните вярват в това. Нима мюсюлманите поставят под съмнение съществуването на Мохамед? Даже те признават Исус Христос и не отричат съществуването му!Защо се препечатват *** глупости? Много ли плащат?

82

Няма да повтарям

преди 5 години

Северно македонец е! Точка.

fallback