снимка: Ройтерс
fallback

Американското приложение за медитация Calm набра 88 млн. долара във втория си кръг на финансиране, оценявайки приложението за медитация и спокоен сън на 1 млрд. долара, съобщи компанията.

TPG Growth е водила кръга от серия Б, който е включвал инвестиции от Creative Artists, както и от съществуващи инвеститори Insight Venture Partners и Sound Ventures на Аштън Къчър. Така Calm вече събра 116 млн. долара. Компанията ще използва парите, за да се разшири в международен план и да инвестира в по-висококачествено съдържание.

Calm умножи приходите си през 2018 г., като компанията успя да генерира приходи за 150 милиона долара. Приложението има над 40 милиона изтегляния в световен мащаб и „доста над“ 1 млн. плащащи абонати, твърдят от компанията. Част от съдържанието на Calm е безплатно, а част от него е достъпно само за абонати.

„Психическото здраве е нещо, за което хората не говореха доскоро. Но нещо наистина драматично се променя“, пояснява съоснователят и главен изпълнителен директор Майкъл Актън Смит в интервю пред CNBC.

Calm стартира дейност през 2012 г. като приложение за медитация и се превърна в ръководство за сън и отдих. То и приложението за медитация Headspace се възползват от нарастващия интерес и желание на потребителите да инвестират в своето психично здраве и уелнес. Двете апликации се фокусират върху медитацията и т.нар. mindfulness (осъзнаване).

Американците медитират повече от всякога. Около 14% от възрастните казват, че са медитирали през 2017 г. - трикратно увеличение спрямо дела им от 4,1% през 2012 г., се казва в доклад на Националния център за здравна статистика на Центъра за контрол на заболяванията и превенцията. Проучването не дава информация за това какво е предизвикало ръста, но изследователи поясняват пред CNBC, че приложенията за мобилни телефони може да са допринесли за увеличението.

В допълнение към медитацията Calm намери ниша и в съня. И това не е чудно - един на всеки четирима американци имат трудности със заспиването. Неговите истории за сън, които по същество са приказки за възрастни преди лягане, вече имат над 100 милиона слушатели, съобщиха от компанията. Тя е наела известни личности, като Матю Макконъхи, Стивън Фрай и Леона Люис, за да разказват те приказките ѝ.

Целия материал четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

Не е лудост. Това е чудото на капитализма.

13

Анонимен

преди 5 години

До Иван Невменяем може да е човек, който се води по мнението на масата Българи, особено тези, в зората на чалгата имутренията.

12

Анонимен

преди 5 години

До ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА:Да, на мен ми помага медитацията, а правилната диета ми помага, да съм постоянно надървен и да правя секс с непознати момичета. По-хубаво от това, здраве му кажи ...

fallback