снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос обвини изданието National Enquirer и неговия издател Дейвид Пекър в шантаж и изнудване. С този ход започна война между най-богатия човек в света и един от доверениците на американския президент Доналд Тръмп, предава Bloomberg. Hidden Field

Списанието, собственост на American Media, публикува експозе за връзката на Безос с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес, а Безос нае разследващи, които да открият дали историята е политически мотивирана. Той е собственик на Washington Post, който пише критично срещу Тръмп, който пък смята Пекър за близък.

В изненадващ ход този четвъртък, Безос заяви, че National Enquirer е заплашил да публикува повече подробности и снимки, ако директорът не спре разследването. Онлайн изявлението включва ярко описание на снимките.

"Вместо да капитулирам пред шантажа и изнудването, реших да публикувам точно какво ми изпратиха въпреки личната цена и притесненията", написа Безос в публикация в Medium. “Всяко лично неудобство, което AMI може да ми причини, остава на заден план, защото има много по-важно нещо. Ако в моята позиция не мога да се противопоставя на подобен тип изнудване, колко хора биха могли?“.

Безос също така предполага, че отразяването на Washington Post на убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги може да е мотивирало разследването на National Enquirer.

“По причини, които трябва да бъдат разбрани по-добре, саудитският въпрос изглежда удря в особено чувствителни места“, пише още милиардерът.

Говорител на AMI не е отговорил на запитването за коментар.

Списанието разследва Безос, защото неговото състояние и позицията му го правят интересен, а съдържанието в медиите му не е повлияно от политиката, твърдят копия от имейли, за които се предполага, че са на адвоката на AMI Джон Файн, и които Безос е включил в текста си.

Подробности за разследването четете в Investor.bg!

 

 

Коментари Напиши коментар

26

LOVE SOROS

преди 5 месеца

До Ха-ха

Поредния *** дето вярва че Ротшилд контролира света.

25

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 17

Аз имам пра-пра-пра дядо с подобно име. Какво? Грах ли е, или завиждаш?

24

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 19

Вкарай малко граматика, батка и ще стане номера.