Снимка: pexels

Да споделяш живота си с куче или котка е едно от най-прекрасните преживявания. Приятелството между хора и животни дава толкова силна безусловна любов, че е трудно да се обясни как изобщо е възможно това.

Допускането им в леглото ви нощем обаче може да крие доста по-големи рискове за здравето ви, отколкото предполагате.

Домашните любимци могат да са носители на различни инфекции и паразити, които да се окажат опасни за вас, още повече за децата ви, които все още нямат достатъчно добре изградена имунна система.

Спането с кучето или котката в леглото прави потенциалната вероятност да се заразите с опасна болест още по-голяма заради близкия контакт.

Защо не е добра идея да допускате животните си в леглото?

Може да се заразите с бубонна чума

Въпреки че се смята за преодоляна, чумата не е напълно изчезнала. В САЩ са регистрирани 23 случая на бубонна чума, предизвикана най-вече от котки в периода от 1977 до 1998 година. Това показват данни от изследване, публикувано в сайта на Американската национална библиотека към Медицински национален здравен институт.

Паразити

Случва се домашните животни да са носители на паразити без стопаните им да подозират и въпреки прегледите от ветеринар. Най-често срещани сред тях са плоските червеи (тенията е една от тях), кръглите червеи, анкилостомата, живееща в стомашно-чревния тракт и други.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase