Снимка: архив, Ройтерс
fallback

В Гърция от днес влиза в сила увеличение на минималната заплата.

Ръстът, който е първа подобна стъпка в страната от близо десетилетие, е с 11% - от 586 на 650 евро.

Увеличението и премахването на т.нар. "подминимално заплащане" за млади служители бяха обявени от премиера Алексис Ципрас по време на заседание на кабинета по-рано тази седмица, припомня в. "Катимерини".

"Днес започва нова ера за младите служители в страната. Ера с повече права, повече достойнство", заяви министърът на труда Ефи Ахциоглу пред агенция АНА-МПА.

"С увеличението на минималната заплата и отмяната на подминималната заплата ние възстановяваме част от това, което бе отнето на служителите по време на мерките за икономии. И това е акт на справедливост", изтъкна тя.

Мярката обаче предизвика безпокойство сред част от кредиторите на Гърция по време на неотдавнашно посещение на тяхна делегация в страната за оценка на ситуацията след излизането от последната спасителна програма през август, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Анонимен

преди 5 години

Грък да седне и проси значи не е грък.

158

Вуй

преди 5 години

До 80, на който всички го плюят под н 81,..***,остави тия банани и портокали и тоя хляб и мляко.Да ти кажа ли колко беше тока,водата и дом телефон през 80/85година. За апартамент 65квадрата около 10 ина лева месечно. Да те оставя без ток и вода,на студено и тъмно,да те видя.Ще ти оставя банани и порткали колкото искаш

157

Анонимен

преди 5 години

Да гърците са много добре, за това всеки два месеца само данаците които влизат в сметката за тока ти са 150 евра, за кош, за метачка,за телевизия, радио и какви ли не още глупости, а 30 пронцента от населението е без работа. А ние българите тук не можем да съберем пари, за да се измъкнем на някъде другаде, защото каквото изкараш го даваш, дори и не стига,а гърците са и по-зле, защото не работят и просят по метрото за един хляб .

fallback