Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Промени в плана за ремонта на стадион "Пловдив" предизвикаха недоволство сред пловдивските спортни клубове. Причината за промяната от страна на общината е, че съоръжението не отговаря на изискванията на ФИФА за приемане на мачове от световното първенство, предаде Bulgaria ON AIR.

Клубовете по лека атлетика, които използват стадиона обаче не са съгласни да не могат да използват спортното съоръжение за тренировките си.

Най-големият стадион в Пловдив да стане само футболен и да разполага с 50 000 места обмисля местната управа. Според изискванията на УЕФА и ФИФА за провеждане на европейски или световни първенства спортното съоръжение не трябва да има на територията си лекоатлетическа част.

"В момента се насочваме към това да преработим заданието на стадион Пловдив в един изцяло футболен стадион и ново задание за лекоатлетически стадион, който да бъде предназначен само за лека атлетика", обясни Иван Тотев.

Кметът на Пловдив вече е провел среща с премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев по казуса, а промяната се налага, за да не пропусне градът футболни първенства от висок ранг.

Плановете на общината за промени на стадион Пловдив обаче предизвикаха негативни реакции от страна на спортните клубове. Според тях закриването на лекоатлетическата база ще възпрепятства развитието на младите таланти.

Според Тезджан Наимова алтернативният стадион за тренировки, който е до самия стадион Пловдив няма достатъчно място, където да се изгради 9 коридорен стадион, каквито са изискванията. Това ще бъде спънка и за провеждането на лекоатлетически състезания, подчерта още бившата лекоатлетка.

Очаква се досегашният проект за ремонта на стадион Пловдив, за който ще са необходими 15 млн. лева, да бъде променен, а държавата да дофинансира изграждането на спортното съоръжение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

леката атлетика е доста по-красив, честен и истински спорт от футбола. Да го направят лекоатлетически стадион.И локо и ботев си имат стадиони.

16

1

преди 5 години

До АнонименЕ, нали има "Лудогорец Арена", там ще люпят новите национали!

15

Анонимен

преди 5 години

вторият грабен канал е по-важен, нямате майните един свестен стадион, но правят втори гребен!

fallback