Снимка: Reuters
fallback

Българинът Алберт Попов записа най-доброто си класиране в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Нашето момче направи страхотно състезание на слалома от Световната купа в австрийския курорт Кицбюел и завърши на престижното девето място. Попов финишира за 1:46.58 минута на легендарната писта "Ханекам". 

Oще по темата
Българинът финишира пети в първия манш, като изпревари дори големия Марсел Хиршер. Във втория манш Алберт също се представи отлично и в крайна сметка финишира за първи път сред десетте най-добри в слалома.

Това беше най-доброто представяне на български алпиец за Световната купа от 23 март 1985 година, когато легендата Петър Попангелов се нареди седми в слалома в Хевънли Вали (САЩ).

Победата спечели Клеман Ноел от Франция, който изпревари световният шампион в дисциплината Марсел Хиршер (Австрия) с 29 стотни от секундата.

Другият българин в състезанието Камен Златков се спусна с номер 43 в първия манш, но не завърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Munchen_DE

преди 5 години

Страхотно представяне. Достойно и е сред най-добрите. Водещият специално каза много добри думи за него, гледах го на живо по една от държавните ТВ днес на обяд.И колко много народ имаше и покрай самата писта.Браво!

19

До Ха Ха Ха

преди 5 години

Пич, ти си срам за нацията!71 стартов номер и завърши 5 ти в манш 1..изгледай реакцията на публиката в там и после коментирай...аман от мрънкачи!!!!

18

Анонимен

преди 5 години

Браво,дано не започне да замета българския,като някои други наши спортисти.

fallback