Снимка: БТА
fallback

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал се класира за пети път в кариерата си за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Испанецът, който е втори поставен в схемата, разгроми на полуфиналите номер 14 Стефанос Циципас (Гърция) с 6:2, 6:4, 6:0 за 1:46 часа.

Надал ще играе за 25-и път на финал на турнирите от Големия шлем в кариерата си. Той ще срещне в неделя победителя от мача между номер 1 света Новак Джокович (Сърбия) и Люка Пуй (Франция). Надал нямаше никакви проблеми в мача и направи шест пробива.

20-годишният Циципас спечели само 30 процента от точките си на втори сервис (6 от 20) и имаше една единствена възможност за пробив едва в последния гейм в мача.

"Надявам се, че мога да играя и по-добре от това. Беше великолепен мач, изобщо страхотен турнир за мен досега, играя много добре", каза Надал в интервюто на корта след двубоя.

"Може би след толкова дни без тенис сега тази публика тук ми дава невероятна енергия. Да започна сезона по подобен начин, след този труден момент с проблемите в Бризбейн, е невероятно. Преди две седмици дори не можех да си представя, че ще бъда на финал тук.

Винаги е голямо предизвикателство да играя срещу по-младите тенисисти. Има много талантлива млада генерация - те са тук, борят се за най-важните трофеи и и аз им пожелавам много успешни кариери", добави испанецът, който търси втора титла в Мелбърн и 18-а от турнирите от Големия шлем.

Всички новини около Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 години

Надал едно от най-великите явления в тениса. Истински гений. Неподражаем!Днес Макенроу го избъзика, че е готов за политик, тъй като никога не е казал и една лоша дума за противниците си. Само ги хвали, ама на корта дъх не им дава да си поемат!

24

Анонимен

преди 5 години

До ... 11Не сравнявай зряло грозде със зелено.Сега Надал играе на бърза настилка както НИКОГА преди.Гринджо гейм няма да му вземе сега.Само гледай на финала какво ще му се случи на Ноле.Три сета за час и половина на 2 или на 3 всеки сет.

23

Анонимен

преди 5 години

Стига с тоя Гришо, толкова от него. от 3-ти в световната ранглиста, сега 23-ти. Каквото такова. Напъни, напъни, е, писна ми. Искам да е първи, ама не става. Толкова.

fallback