Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Увеличава се икономическото неравенството между хората. Двадесет и шестимата най-богати в света притежават авоари, равняващи се на общото финансово състояние на най-бедните 3 милиарда души на планетата, предаде Bulgaria ON AIR.

Стряскащите данни бяха разпространени от организацията "Оксфам". Още по-впечатляващото е, че тези 26-ма най-богати хора разполагат с толкова, колкото половината население на Земята.

Oще по темата

На фона на нарастващата бедност в редица страни през изминалата година, общото богатство на милиардерите се увеличавало с над 2 милиарда и половина долара всеки ден. Ако милиардерите плащат само с половин процент повече данък, парите биха стигнали за образованието на 262 милиона деца, изпаднали от системата, и за здравни услуги на над 3 милиона души.

Въпреки че броят на богатите расте – в глобален мащаб те плащат по-ниски данъци. Така, най-високата ставка на данъка върху доходите на физическите лица в богатите страни е спаднала от 62% през 70-те до едва 38% през 2013 година.

В Бразилия най-бедните 10% от населението всъщност плащат по-високи данъци като дял от приходите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

До 78

преди 5 години

Да така е само процентите са различни, аз не съм в този процент супербогати, но не се чувствам беден, опитвам се да се развивам, не разчитам държавата да ме отглежда, не изпитвам злоба и завист, спрямо по-богати и успели хора от мен, напротив уважавам ги, уча се от тях, стремя се да достигна тяхното ниво и т.н. Такива *** като теб са 10-20% в България за жалост, хора които генерират единствено злоба, тотални деграданти.

51

Анонимен

преди 5 години

Всеки може да стане милиардер като Джеф Безос при демокрацията. Просто хората сами искат да са бедни, така са избрали, иначе Федералният резерв на САЩ може да напечата достатъчно долари, така че всички 7 милиарда жители на планетата да имат по 70 милиарда, това не е проблем за ФЕД, но просто хората не искат или ги мързи да си размърдат задниците и да станат милиардери.

50

Анонимен

преди 5 години

До До 69всеки може да забогатее в една пазарна икономиката в условията на демокрация. За неудачниците, търтеите и простаците естествено, някой друг им е виновен за собствените им провали в живота, значи 99% са неудачници, търтеи и пpocтаци - ми сами са си виновни бедните щом са такива, не им е виновна демокрацията

fallback