Снимка: Агенция "Митници", архив
fallback

Недекларирани 30 305 лева иззеха митничарите на Малко Търново при проверка на напускащ страната автомобил с марка "Порше Кайен", съобщиха от Агенция "Митници".

Колата е управлявана от датски гражданин, а парите са били в багажа на водача на колата.

Цялата сума в различни купюри е била в ръчната чанта на шофьора. От митницата съобщават, че когато служителите са открили парите, водачът се е държал агресивно.

Имало е крясъци, блъскане на врати на автомобила и опит за нападение на митнически служител.

Шофьорът е проявил неподчинение и агресия и към оказалите съдействие служители на Гранично полицейско управление Малко Търново, поради което е задържан в РПУ Малко Търново и срещу него е образувано досъдебно производство.

Срещу датския гражданин, с адресна регистрация в България, са съставени два акта - за нарушение на Валутния закон и за нарушение на Закона за митниците за противопоставянето на митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Като българин като минаваш границите от запад на изток. Разбираш и за културата на нашите митничари. А тя е корупция , бакшиш. Европа свършва на сръбската граница

7

Анонимен

преди 5 години

Що не се развика някой Немски граничар, панделата му е сигурна. Този е точно толкова Датчанин колкото аз съм Американец. Това че имаш паспорт нищо не означава вече, те ги раздават за добре дошъл в Европа.

6

Джедай Мастър

преди 5 години

Датски гражданин, който вероятно се казва Мете Карабулут или нещо подобно.

fallback