Снимка: Архив, Reuters
fallback

С въвеждането на новите касови апарати и софтуера за управление на продажбите, няма да има хаос по подобие на този с електронните винетки, каза пред журналисти днес Росен Бъчваров, говорител на Националната агенция по приходите.

Oще по темата

До тяхното въвеждане - 29 март, има достатъчно време фирмите да въведат фискален софтуер, който отговаря на изискванията на НАП, посочи той, цитиран от БТА.

Регистрирани по ДДС фирми до края на март трябва да сменят софтуера на продажбите си, за да има връзка с касовия апарат и принтера, който издава касовата бележка. Технически проблеми с обработката на информацията или сървъра от страна на НАП не очакваме, добави Бъчваров.

Вече ще се издават само фискални, а не служебни бонове за продажба на стоки и услуги.

НАП обработва стотици милиони касови операции на огромен брой фирми и смятам, че ще справим с новите изисквания, посочи Бъчваров.

Говорителят на НАП каза, че към момента в приходната агенция има четири регистрирани софтуера за продажби по новите условия, а други 19 са в процедура на одобрение.

Той допълни, че половината от съществуващите касови апарати и принтери отговарят на изискванията и само трябва да им се актуализира софтуера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

(-_-)

преди 5 години

Време е тоя смачкан и заспал народ да се вдигне и реши едни проблеми, които некадърни и алчни хора му създадоха.

7

kan4o

преди 5 години

Много хубаво Бъчваров не е на хубаво,защото това отново не е истина , а е поредната лъжа.Само почакай и ще се увериш.

6

ЕВО

преди 5 години

Бъчваров е като Диоген или-котка на гръб не пада!30% от българските фирми няма да подновят бизнеса си.Бъчваров да сметне загубите.То хаоса е пълен .Само в Банско се продават над 100 хотела,а механи ,къщи за гости,апартаменти и какъв то искаш бизнес,чет нямат.Югозападна България е обхваната от правилото-по малко ,но повече!НАП сметките този път са без кръчма и кръчмар!

fallback