Снимка: Pexels
fallback

Природата се е погрижила да дарява организма ни с необходимите хранителни вещества и витамини. В най-голямо изобилие те се съдържат в плодовете и зеленчуците. Неслучайно различните групи растителни храни са обагрени в различни цветове. Всеки цвят показва наличието на определени съединения в тях, кое от кое по-полезни за организма.

Жълтите плодове са едни от най-полезните. Те са невероятно богати на витамин С, антиоксиданти, флавоноиди, ликопен, калий и бета-каротин. Тези хранителни вещества са жизненоважна част от изграждането на здрави кости, кожа и зъби, подобряват работата на сърдечносъдовата, храносмилателната и имунната системи.

Кои са най-полезните жълти плодове:

  • лимон
  • жълта ябълка
  • жълта диня
  • манго
  • ананас
  • жълти круши
  • нектарини
  • райска ябълка (персимон)
  • цариградско грозде
  • киви
  • пъпеш
  • банани
  • грейпфрут
  • кайсии
  • праскови
  • папая
  • карамбола

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Изгърбич задвратян

преди 5 години

Искаш да кажеш ,че спанак , коприва, марули , броколи, краставици, зукини , авокадо и други естествено зелени зеленчуци са неузрели ? Много повърхностно разсъждаваш ....

6

Народна Просвета

преди 5 години

До Дрън дрънте половината от тия са противопоказани при употреба на медикаменти за хронични заболявания, *** нищо, ръгай грейпфрути и ананаси (например) и чекай некой да те свестява после

5

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

колко си глупава....що зелените не са дозрели.

fallback