Природата се е погрижила да дарява организма ни с необходимите хранителни вещества и витамини. В най-голямо изобилие те се съдържат в плодовете и зеленчуците. Неслучайно различните групи растителни храни са обагрени в различни цветове. Всеки цвят показва наличието на определени съединения в тях, кое от кое по-полезни за организма.
Жълтите плодове са едни от най-полезните. Те са невероятно богати на витамин С, антиоксиданти, флавоноиди, ликопен, калий и бета-каротин. Тези хранителни вещества са жизненоважна част от изграждането на здрави кости, кожа и зъби, подобряват работата на сърдечносъдовата, храносмилателната и имунната системи.
Кои са най-полезните жълти плодове:
- лимон
- жълта ябълка
- жълта диня
- манго
- ананас
- жълти круши
- нектарини
- райска ябълка (персимон)
- цариградско грозде
- киви
- пъпеш
- банани
- грейпфрут
- кайсии
- праскови
- папая
- карамбола
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
7
Изгърбич задвратян
преди 5 годиниИскаш да кажеш ,че спанак , коприва, марули , броколи, краставици, зукини , авокадо и други естествено зелени зеленчуци са неузрели ? Много повърхностно разсъждаваш ....
6
Народна Просвета
преди 5 годиниДо Дрън дрънте половината от тия са противопоказани при употреба на медикаменти за хронични заболявания, *** нищо, ръгай грейпфрути и ананаси (например) и чекай некой да те свестява после
5
Изгърбич Задвратян
преди 5 годиниколко си глупава....що зелените не са дозрели.