Снимка: Архив, Reuters
fallback

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган действително имат намерение да разговарят скоро, но точната дата на срещата все още предстои да бъде съгласувана, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков каза това, след като бе помолен да коментира съобщение на Анадолската агенция за предстояща среща между двамата лидери този месец.

Според турската агенция срещата ще се състои в Русия, където Ердоган планира посещение през януари. Тема на разговорите се очаква да бъдат обстановката в Сирия, покупката на руски зенитно-ракетни системи С-400, двустранните отношения и регионални въпроси, посочи още Анадолската агенция.

По думите на говорителя на Кремъл лидерите са се уговорили за скорошна среща, но към момента нейната дата не е конкретизирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Жан-Люк Пикард

преди 5 години

Ромуландците нещо много се ежат.

28

Анонимен

преди 5 години

Много интересна и ключова среща. Ердо знае, че турците са 100 милиона и имат нужда от жизнено пространство. Русия и Турция са реваншистки настроени и искат да си върнат контрола над бащиниите. Ердо иска Сирия, иска да положи ръка върху Мека и Медина и да бъде обявен за Халиф и за меч и шампион на исляма. Ключовата позиция на България няма как да на влиза в сметките и поне един турски националист да не повдига въпрос за нея. Все още не смеят, но когато Европа отслабне достатъчно защо не?

27

Анонимен

преди 5 години

А кой е мъжа в тая връзка? Путин по-нежен ми се вижда, ама знае ли човек.

fallback