Снимка: Pixabay
fallback

"В Молдова българското гражданство се продава като картоф на пазара. Това призна бесарабски българин, който преди 20 години се е съгласил да го запишат румънец, защото искал да получи по-бързо задграничен паспорт.

С фалшив паспорт започва битката на Петър Попов за документ, който ще му позволи да пътува в чужбина.

"Трябваше ми срочно да си получа задграничен паспорт. Сложиха ми условие, че трябва да покажа като документ. И казаха: Ако не, ще те запишем не Петър, а Петро. Аз съм записан Петро, те мен ме броят за румънец", разказва българинът пред bTV.

Ала един ден Попов решава да скъса паспорта, в който пише, че е румънец и чака седем години за българско гражданство.

Той отказва да участва в корупционната схема на Агенцията на българите в чужбина, познава лично корумпираните, но не смята, че е необходимо да подаде сигнал в прокуратурата срещу тях.

"Има си корумпирани хора в Молдова, които са свързани с Агенцията за българите в чужбина. В Молдова се даваше гражданство и се продаваше гражданство. Мисля, че 70% от гражданството се продаде, 1000 евро беше цената в първите години", обяснява Петър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

До 3... Същите тия Макета с български лични карти, плюят по България без прекъсване и се опитват да убеждават европейците колко е велика македония и каква велика история има. За пример една такава екстремна шушумига е Boban "Atanasov" на Фейсбук, като фамилията му е фалшива, той по принцип си има типична сръбско_хърватска фамилия, и кой знае през коя година семейството му е емигрирали от бившата пределите на Югославия в Македония, и тоя същия пришълец сега е станал "македонски патриот" и ние се чудим в България защо в момента защо Македонците хулят по българия. И ако запиташ някой от тях дай

37

Харпунджията

преди 5 години

Всички които заминаха за Турция ще се върнат,само че тогава времената няма да бъдат хубави нито за България,нито за света.Турция ще се превърне в ,,огнен Ад'',и всеки който може да ходи,ще бяга на някъде.Дано не съм прав.

36

патриот

преди 5 години

Ами на сбърканите с турско самосъзнание -кавото и като не ви хареса-ей я Турция.С мед намазана,прекрасна,красива с мили и чудесни хора.Ами моля учтиво--прехода е свободен-защо не отидете там?Защо ни плювате тук,защо тази омраза към българското.Ами изберете си пътя .Стига злоба!Просто ни освободете от присъствието си.

fallback