Снимка: Булфото

В Плевен полицията е задържала 66-годишен за стрелбата в новогодишната нощ срещу Регионалната библиотека. Установено е, че е стрелял със законно притежаван пистолет, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Сигнал за инцидента постъпи 10 минути след полунощ на 1 януари. При огледа криминалистите установиха, че няма пострадали, но са нанесени материални щети - фирмената табела на библиотеката е счупена, повредени са четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата.

Още по темата

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Първо РУ и сектор Базова научно-техническа лаборатория са установили и задържали извършителя, който не е криминално проявен. Иззето е оръжието, с което е стреляно.

При претърстване на дома му, близо до библиотеката, са иззети законно притежаван боен пистолет "Валтер - П22" с два пълнителя, разрешително за оръжие, около 700 патрона, три незаконно притежавани бойни патрона. На тераса към жилището са открити седем гилзи.

Изясняват се мотивите на 66-годишния, довели до стрелбата. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase