Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Силни ветрове и снеговалежи обхванаха Централна и Източна Европа. Синоптиците предупреждават, че този уикенд на Балканите се очакват снежни бури.

Гърция страда от циклона "София". В южната ни съседка са регистрирани необичайно ниски температури – на места в планините до минус 11 градуса.

Сняг вали в почти всички северни райони на страната, а до утре ще достигне и островите в североизточната част на Егейско море, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Епир машини обработват пътищата със сол, а властите призовават шофьорите да карат с вериги.

Дълбоки преспи предизвикаха транспортен хаос в Словения, Словакия и Чехия. Няколко основни пътища са непроходими, а магистралата между Прага и Бърно беше затворена за кратко, докато бъде разчистена.

В Норвегия пък продължават да издирват четиримата скиори, изчезнали при паднала лавина в северния регион Тромс. Заради силните валежи засега спасителите не могат да изпратят на мястото хеликоптер.

Цяла Полша е обвита в сериозна снежна покривка.

А трима метеоролози трябваше сами да пробият 165-сантиметровата преспа, блокирала входа им, за да си свършат работата.

Те са базирани в метеорологичната станция в западната част на планинския масив Татри, но дори предупреждението за опасност от лавини не ги е уплашило.

В същото време силни ветрове бушуват по балтийското крайбрежие на Полша, събаряйки дървета и вдигайки високи вълни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

НА СОФИЯ И ПОДХОЖДА ДВА МЕТРА СНЯГ, МИНУС 20 ГРАДУСА И ДА СЕ ПРЪСНЕ ГЛАВНИЯТ ПАРОПРОВОД.

5

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4А нье са пра'и и ти. Да си Тръмп, да те разберем, но едва ли си.Гледай за екстремно време и явления, и нарастващата честота на случването им. Като факти, ей ти го последния - от няколко дни се върти новината как наш'то Сидни го е заморила 40 и кусур градусовата жега. Сега е при него, след няколко месеца и у нас.

4

Анонимен

преди 5 години

Нещо за глобалното затопляне няма ли ?

fallback