Снимка: кадър YouTube
fallback

Нелегалните мигранти, които искат да влязат в Испания, стават все по-изобретателни.

През последните дни испанските власти констатираха първи опит за влизане в страната под ексцентричното прикритие на матраци. Идеята е на двама мароканци, които бяха заловени на границата с Испания при Мелиля, съобщава БНТ.

Около града на Средиземно море испанското правителство е издигнало 5-метрова ограда с бодлива тел. Достъпът по суша е възможен само през два контролни пункта.

Шофьорът, доставил двата матрака на границата, успял да избяга, но вече е арестуван в Мароко.

През първите два дни на 2019 г. испанската брегова охрана е спасила 401 мигранти, които са се опитали да пресекат Средиземно море. Това съобщава ТАСС позовавайки се на AFP.

Според представител на бреговата охрана във вторник в Гибралтарския проток и Алборанско море са били спасени 111 мигранти. На 2 януари са били спасени още 290 души.

През 2015 г., поради засилване на конфликтите в редица страни от Близкия изток и Северна Африка, броят на хората, пристигащи в Европа от тези региони, рязко се увеличи. Средиземноморският маршрут е основен за мигрантите към ЕС, а вторият по големина транзитен маршрут минава през Балканите, припомня "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Махат харта е подписан документ,за такъв род ,заселване на раси от др. континенти

4

торанага .уя

преди 5 години

Тия дет са се скрили в тюфлеците,мислите ли че им са чисти помислите а.Европа е битак карта.Четох някъде за махат харта,действат по нея

3

Лудост

преди 5 години

Като ги спасявате защо не ги връщате на Мароко и на останалите шитхоли, ами приемате НЕЛЕГАЛНИТЕ в Европа? Глупав, по-глупав, еврогей-лeвак. Сами са си наложили либерални закони чрез които да си самозатрият и подменят населението. Язък че векове наред дедите им са проливали кръвта си, та днес хомотатa доброволно да ислямизират континента. Не била демократично, било тоталитарно. Предпочитам тоталитаризъм, но народа да оцелее пред разюздена свободия и липса на държава и на политици с характер.

fallback