Снимка: Агенция Митници
fallback

Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха и задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Колата с чужда регистрация е пътувала от Турция за България. Тя е била управлявана от германски гражданин.

Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митничариски служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране. По метода "анализ на риска" и професионална преценка, служителите са селектират автомобила за щателна митническа проверка.

При проверката в джобове в дрехите на шофьора и в кутии в различни чанти с лични вещи са били открити над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал, които според извършената експертиза са от висока проба злато с общо тегло 2563,10 грама на обща стойност 177 033 лева.

Ювелирните изделия са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

германски гражданин с немското име ахмед!

8

Анонимен

преди 5 години

Все още няма исторически прецедент някой да е успял да я прекоси долината на крадливите и грабливи буллгари без да е бил окраден или ограбен! Това е въпрос на национално достойнство и престиж за буллгарите!!!

7

Анонимен

преди 5 години

Ауууу па крадливи тия германци!

fallback