Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха днес с общо изявление Русия да освободи украинските моряци, които задържа миналия месец в Керченския проток, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Москва обвини 24-мата моряци, че незаконно са преминали през руската граница. Според Киев Русия незаконно е задържала трите украински военни кораба и техните екипажи.

"Настояваме за сигурен, свободен и безпрепятствен трафик за всички кораби през Керченския проток и за незабавното и безусловно освобождаване на незаконно задържаните украински моряци", заявиха Меркел и Макрон.

След задържането на моряците и корабите Киев призова западните си съюзници да обмислят въвеждането на още санкции срещу Русия, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Бобо

преди 5 години

Бой по кухните руски канчета.

180

Кремълския педераст

преди 5 години

Не разбира от призивиЗабранете на руските пирати да влизат в пристанищатаБлядистанци разбират само от бой по канчетата.

179

Анонимен

преди 5 години

Каква историческа ирония- две страни, които са били винаги врагове и са разчитали на Русия за помощ в конфликтите помежду им, сега са в съюз срещу нея. Макрон е забравил на кого дължи запазването на Елзас, колониалните придобивки, както и в крайна сметка победата над Германия в ПСВ. Сигурно е забравил и защо най-красивият мост на Сена се казва "Александър", както и произхода на "френската" дума "бистро".

fallback