Мохамад Джавад Зариф. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американските продажби на оръжие превръщат Близкия изток в "барутен погреб", заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от Ройтерс.

"Равнището на продажби на оръжие от страна на САЩ е невероятно и далеч надхвърля нуждите на региона", подчерта външният министър.

"Това говори, че американците следват много опасна политика", предупреди Зариф, цитиран от националната иранска агенция ИРНА.

Иранският президент Хасан Рохани пък окачестви изтеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции като икономически тероризъм, предаде Ройтерс.

Освен това Рохани предупреди, че ако наложените санкции отслабят способността на Иран да се справя с тях, към Запада ще се насочи "потоп" от наркотици, бежанци и атентати.

"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм", подчерта президентът в реч по иранската държавна телевизия, цитиран от БТА.

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма, предаде ТАСС, цитирайки телевизия "Маядин". "Страните, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Тъпо заглавие!

преди 5 години

"Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност.."както имаше в един коментар:' "нашата" "преса", която нито е наша нито е преса, а още по-малко е обективна! '

38

А Русия?

преди 5 години

матрьошки ли продава на ИРАН?

37

Бай Петко

преди 5 години

Слава на НАТОСлава на Кончита ВрустСлава на Драгалевския урааКойто не скача е Хетеро

fallback