Снимка: Reuters
fallback

Хъ Джинкуей, който стана известен с това, че е създал първите ГМО-бебета изчезна, съобщава Daily Mail.

Местонахождението на китайския учен е неизвестно от няколко дни. Макар че в Китай не е забранено да се правят подобни експерименти с ембриони за разлика от останалия свят, някои медии подозират, че Джинкуей е бил арестуван.

Други пък твърдят, че китаецът е поставен под домашен арест в Шънджън, след събитие в Хон Конг, но от университетът, в който Хъ работи отричат тази информация.

Миналата седмица, Хъ Джинкуей публикува видео, в което обяснява как е създал ГМО-бебетата Лулу и Нана.

Баща им е болен от ХИВ, а експериментът на китаеца направил децата рецистентни към опасния вирус. Световната научна общност реагира остро на действията на Джинкуей.

Шокирани бяха и колегите му от университета, които бяха категорични, че мъжът бил в неплатен отпуск и те нямали никаква идея с какво се е захванал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Име

преди 5 години

историята е претъпкана с реални примери за това, че когато хората започнат да си играят или да се мислят на/за самите богове, то започват да стават мега катастрофи с неочакван край..

6

Име

преди 5 години

не оспорвам климатичните промени на Земята. но ако някой от тези учени хване калема и дръпне чертата на сметката колко со2 са произвели всички активисти на тези многобройни и още по-безплодни срещи, както и други, странични човешки отпадъци, то ще бъде твърде забавно. още ми е интересно колко от тези активисти са спрели да ползват самолети, автомобили и са минали на велосипеди. а къде отива тоталното замърсяване на водните басейни с (микро) пластмаса? събират си се за да се надговарят. и какво?

5

Анонимен

преди 5 години

До Анонименто и кола "на въздух" сигулно отдавна имаНе знам за кола на въздух , но на влак на плюнка съм сигурен като гледам коментарите в сайта, само плюнки , лиги и тук там нечленоразделна реч.

fallback