Снимка: Булфото
fallback

12-годишно момче от Хасково стана жертва на телефонна измама, съобщават от МВР.

В неделя в 13 часа в полицията постъпило съобщение от 40-годишна жена. Тя подала жалба, според която половин час по-рано на домашния телефон в дома им позвънил мъж, който се представил за полицай.

По схемата "съдействие на полицията", той заблудил сина й и го заплашвал.

Момчето събрал наличните 3700 лева, 1000 евро и 600 турски лири и като следвало дадените му инструкции, ги оставило под пейка до входа на Втора поликлиника в Хасково.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

ей тези турски лири ви се набиват в очите много, и с турски прозиход да са, това нищо не значи. Но щом мислите, че това прави автоамтично детето незнаещо български, наивно и неходещо на училище, то тогава преброете българските баби и дядовци - жертви на същите измамници и си отговорете те като наши майки и бащи - неграмотни, глупави, незнаещи български или какви са?

6

българка

преди 5 години

Според мен това са абсолютни измислици. Моят син е на 12 години и не знае къде се намират парите у дома, да не говорим, че вкъщи се държат само пари за дребни текущи разходи и джобни. Не казвам, че няма такива измамници и че не се лъжат хората - на майка ми непрекъснато и звънят, даже един път бях при нея, когато и се обадих аз да и кажа, че съм катастрофирала. Полицията не се занимават изобщо, само регистрират оплаквания. Но някои случки ми се струват нереални - относно суми и наивност!

5

Я па ти...

преди 5 години

До Анонимен 3 Това е 13 г. дете бе. Не те ли е срам ?

fallback