fallback

Германският канцлер Ангела Меркел отправи днес призив Германия да поеме водеща роля в разработването на изкуствен интелект, предаде ДПА.

Ако искаме. . . растеж за нови работни места и благоденствие за всички, то тогава трябва да бъдем най-отпред в сферата на изкуствения интелект, заяви Меркел в седмичното си видеообръщение.

Живеем в ера на дигитализация и това означава, че всичко, което може да бъде дигитализирано, ще бъде дигитализирано, каза германският канцлер.

Изкуственият интелект се сочи за ключова технология на бъдещето, която ще бъде необходима за самоуправляващи се автомобили, роботи в здравния сектор и самообучаващи се компютри, отбелязва ДПА.

Меркел посочи, че планираните от германското правителство инвестиции от 3 млрд. евро (3,4 млрд. долара) до 2025 г. в разработване на изкуствен интелект са част от широка национална стратегия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ИВАН

преди 5 години

Ама тая мома е като нашия тиквичко. Аз искам .... Трябва да се направи... Имаме ама може и повече.... Ша тряят аааа. ...Ако има изкуствен интелект в близките 10 години то половината а може и повечето от населението на планетата да иска да бъде управлявано от ИИ. И причината е че няма да имаме индивиди без интелект които не могат да свършат и най елементарни неща и няма да краде като невидял или да взима шокиращи решения за цялата си нация и за два континента като Юлий Цезар.

45

Джон Атанасов

преди 5 години

За да придобиеш изкуствен интелект, първо трябва да имаш естествен такъв. А тая госпожа се слави с простотата си. Освен това Германия е поробена от САЩ и може да постигне нещо в някоя технология, само ако янките разрешат.

44

Анонимен

преди 5 години

Добре другарко Меркел, ама с призиви не става тая работа. Единствените дето наистина правят ИИ са в САЩ, другите се ослушват и гледат да чопнат нещо от там. Колкото руснака се справи с нанотехнологиите толкова и вие и китайците ще разработите сами ИИ.

fallback