Снимка: Istock
fallback

Натуралното масло от авокадо е невероятно полезно. То е така здравословно благодарение на способността му да неутрализира токсините и свободните радикали в тъканите. Естествените му ползи за здравето помагат на тялото да се пребори с оксидативния стрес, с атаките на различни патогени, но и в редица процеси вътре в клетките.

Защо е добре да консумирате масло от авокадо вместо други видове растителни масла?

Намалява кръвното налягане

Авокадото е наситено с полезни мазнини. По тази причина маслото от него оказва благоприятно влияние върху кръвното налягане като го балансира. Мононенаситените мазнини в маслото от авокадо са полезни за стените на кръвоносните съдове и сърцето, тъй като отпускат мускулатурата, заздравяват я и я правят по-еластична и здрава.

Помага в предотвратяването на заболявания на венците

Растителното масло от авокадо има противовъзпалително влияние върху венците. То потиска инфекциите, възпаленията, лошия дъх, пародонтозата.

Подобрява симптомите на артрит

Артритът и подуването на ставите са мъчително състояние, което може да доведе до скованост и ограничаване в движението. Полезните масла като това от авокадо допринасят за потискане на възпаленията в тъканите, облекчавайки симптомите при артрит.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 5 години

Ако-успея...Печалба-имам, 50ст.-Относно, колзетите,...И, град. София,...

fallback