Снимка: Dnes.bg
fallback

Криминалисти от полицията в Ловеч предупреждават за телефонна измама по нова схема. Зачестяват опитите за измами в областта, месец преди коледните и новогодишни празници.

Само през последните дни жители на Троян и Ловеч били измамени с близо 22 хиляди лева.

От полицията информират още, че 44-годишен от Троян е подал сигнал в ловешката полиция, че най-вероятно е станал "муле" на телефонни измамници.

Мъжът е обяснил, че работи във фирма и чрез обявените контакти на 26 ноември е бил нает от непознати да извози ударен автомобил от Румъния до България. Било му е заръчано да мине през Ловеч, където ще го чака "позната" на обаждащите се жена и тя ще му предаде парична сума, която им е необходима, за да си покрият извънредните разходи.

Троянецът е изпълнил указанията и от точно определено място в Ловеч е взел пари от възрастна жена, след което е потеглил към Русе.

По пътя мъжът се е усъмнил в законността на всички обстоятелства около създалата се ситуация, подал сигнал в районното управление в Ловеч и се е върнал обратно в града, където предал сумата на полицейските служители.

Същия ден в ловешката полиция е получен сигнал от 71-годишна жена от Мездра, която е обяснила, че е станала жертва на телефонна измама и на 26 ноември в Ловеч е предала сумата от 4900 лева на непознат мъж.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

До Makedon

преди 5 години

Не се претесневай Makedon.Ще те намерим и ще ти покажуваме, че има.Виждам, че силно го сакаш.

4

до 3

преди 5 години

На неграмотен македонски.

3

Анонимен

преди 5 години

До MakedonТова на македонски ли е написано?

fallback