Архив: Булфото
fallback

Пловдивчанка на 43 години и 3-годишното й дете са били блъснати на пешеходна пътека в Пловдив, съобщиха от полицията.

Пострадалите са в болница, инцидентът е станал на кръстовище на ул. "Димитър Талев" и бул. "Никола Вапцаров".

Зад волана на автомобила е била 27-годишна жена. В момента трафикът в района е затруднен.

В средата на миналия месец автобус от градския транспорт в Пловдив блъсна майка с бебешка количка, докато пресичала пешеходна пътека.

Автобусът минал през единия крак на жената. Пострадалата претърпя няколко операции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

пътен специалист

преди 5 години

От моя гледна точка пресичането на пеш. пътека - тип зебра реално представлява кръстовище, само че, вместо коли по напречната улица се движат пешеходци, които даже са с предимство. От това произлизат и моите предложения 1.2.При сегашното законодателство инцидентите за жалост ще продължават.

19

пътен специалист

преди 5 години

Констатация: Почти всички инциденти с пешеходци стават на пешеходни пътеки тип зебра.Осигуреното предимство на пешеходците се оказва, че е вредно. Дори когато пешеходци пресичат натоварени кръстовища по диагонал или пресичат дори магистрали няма инциденти, защото те се оглеждат преди да предприемат това действие.Необходими мерки:1.Рязко намаляване на броя на пешеходните пътеки2.Ако все пак такива се запазят те да бъдат сигнализирани със знак STOP двустранно, да бъдат повдигнати и осветени.

18

Ум

преди 5 години

Абе вие как си представяте на мама кифлата да спре за някаква пресичаща. Вие не знаете ли че тя е надула чалгата, сигурно говори по телефона.Зимни гуми имала ли е на колата? Застраховка има ли? Пияна ли е?

fallback