Снимка: Индийската брегова охрана
fallback

Остров Северен Сентинел е опасно място, дом на племе, което не обича модерния свят.

Достъпът до него е забранен, не само, за да се предпазят сентинелците, но и външните лица, тъй като хората там имат навика да нападат всичко непознато с хладни оръжия.

Това обаче не спира американеца Джон Алън Чау, на 27 години, който има огромнота желание да посети острова и да се запознае с неговите изолирани обитатели. И плаща за тази своя цел прескъпо.

Племето, което наброява не повече от 40 души, го вижда докато е на лов и не е впечатлено от натрапника. Към американеца полита дъжд от стрели и той умира. Тялото му е все още някъде на острова, незнайно какво се е случило с него.

Според полицаи, говорили пред агенция "Ройтерс", Алън Чау посещавал Андаманския архипелаг и бил наясно с опасностите, които това конкретно парче земя крие. Но въпреки това настоял да отиде. Когато туристическите агенции му отказали достъп, той открил група рибари, на които платил солидна сума пари, за да го откарат на Сентинел.

Седем от тях са задържани за това, че са му асистирали.

Но защо, въпреки опасността, Алън Чау искал да посети острова? Според някои индийски медии неговата цел била да проповядва вяра в Бог и да разпространява християнството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Католическите проповедници да не се врат там, където не им е мястото!!!"---Правилно! Това да не им е Белене, Свищовско в Тикволандия.Вижте как хората (макар и примитивни) си защитават страната !

34

void

преди 5 години

Няма такова заглавие...

33

Бил е предупреден

преди 5 години

Казали са му на амсалака - Не ходи там , ще те убият. . Отказвали му превоз, предупреждавали го , заплашвали го .И той отишъл . Намерил някакъв *** рибар дето срещу СОЛИДНА СУМА ПАРИ / що пък да му отказва , нали семейство храни човека / го дооставил на острова . И те го убили . край на историята. Само тук разни със подобна на неговата интелигентност , дето ако им кажат не бъркай в контакта тока ще те убие ще си наврат ръката до лакътя се опитват да го защитават .Каквото търсил - намерил

fallback