Снимка: БТА
fallback

Лидерът на крайнодясната "Алтернатива за Германия" Александър Гауланд разкритикува германското участие в церемонията в Париж за 100-годишнината от примирието, което сложи край на Първата световна война, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Oще по темата

"Мисля, че е грешка да се пренаписва историята и постфактум да се участва в честването на победата на Съюзниците", каза той за германската телевизия Цет Де Еф.

Гауланд заяви, че Германия е изгубила тази война и че политиките, които са довели до Първата световна война са имали много автори, като отчасти вината е била и на германската "непохватност".

"Не може обаче да сменяме лагерите, да подкрепяме победителите постфактум и да започнем да вървим през Триумфалната арка заедно с г-н Макрон", каза Гауланд, имайки предвид Парижкия форум за мир под домакинството на френския президент Еманюел Макрон, в който участва германската канцлерка Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

До Додо

преди 5 години

Уникат, направо за музей! На етикета ще пише "най-тъъпото двукрако на XXI век". Ако не беше Молоtов да ни защити на Парижката конференция, гръцките граничари щяха да броят филибелийте по улиците. С кръвта на хиляди български юнаци, дали живата си по бойните полета на Югославия и Унгария, нашата страна не бе орязана като тогава, в Ньой! Опитай се да схванеш с ограничените си възможности, какво ни доведе до Ньой, кой ни вкара в Централните сили, кой ни направи съюзници на османците, защо не са

17

Анонимен

преди 5 години

Калининград е руски! Точка!

16

Гост+

преди 5 години

Германците не са били нацисти през 1-та СВ и са можели да победят, особено ако САЩ не са се намесили. Това е щяло да бъде само от полза за БГ и е можело да предотврати 2-а СВ.

fallback