Снимки: Булфото

Само няколко дни преди мача с Хюи Фюри, най-добрият български боксьор Кубрат Пулев бил изправен пред поредица от трудности.

Той бил повален от висока температура и травма, подобна на тази, която преди месеци го спря да се изправи срещу Антъни Джошуа.

Още по темата

"Имах 39 градуса, но ми мина за един ден. На човек му минават всякакви мисли, но бях решил дори и така да се кача на ринга. Не можех да предам хората. Освен това имах контузия като тази, която ме спря за мача с Джошуа, но по-малка. А и вече имаме опит. Не е само до стискането на зъби, важна е вярата - почваш да търсиш изход от ситуацията. А той е само един - продължаваме напред и победата!", сподели той пред bTV.

Пулев не скри, че от тима на Фюри е имало опити за подливане на вода: "Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера, но им казах: Отидете и му кажете, че ще го бия. Той беше много сериозно подготвен, но видя, че никъде няма пролука. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме свалиха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите", допълни Кобрата. 

Боксьорът ни е уверен, че до мач с Антъни Джошуа ще се стигне. По пътя към него обаче трябвало да се изправи срещу двама по-слаби противници.

"Няма как да няма мач с Антъни Джошуа. Аз съм официален претендент за световната титла. Този мач, да се надяваме, догодина към края ще се осъществи. Преди това ще трябва да изиграя един-два мача и да победя. Те ще са в Америка", обяви Пулев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase