Снимкa: Reuters, архив

Под заглавие "Сега идват съвсем различни", водещият австрийски ежедневник Die Kronen Zeitung публикува материал с предупреждения на експерти за опасностите от нова мигрантска вълна.

Източници от Министерството на вътрешните работи във Виена предупреждават, че над 20 хил. мигранти от Близкия изток и Африка, повечето от които въоръжени поне с нож, заплашват да пробият босненско-хърватската граница в най-скоро време и оттам – да поемат в посока страните от Централна Европа, пише "Фокус".

Още по темата

Представителите на правоохранителните органи са категорични – това не са бежанци от военния конфликт в Сирия, а пакистанци, иранци, алжирци и мароканци.

"Към настоящия момент хърватите полагат максимални усилия да се справят самостоятелно със ситуацията. Те разположиха спецчасти на границата", подчертават от австрийското вътрешнополитическо ведомство. "Но сега идват други мигранти – сред тях няма семейства, няма жени, 95% от тях са млади мъже, почти всички от които носят със себе си оръжие. Вече имаше случай на нападение срещу полицейски служител", припомнят източниците на вестника.

Виена предупреждава, че всички тези мигранти ще се опитат да достигнат Германия и скандинавските страни, където властите са създали най-добрите условия за пребиваването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase