Снимка: архив, Reuters
fallback

Неуспешното изстрелване на руския кораб "Союз МС-10" с ракета носител "Союз-ФГ" по-рано този месец е било причинено от дефектен сензор, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции, цитиращи официален представител на руската космическа агенция Роскосмос.

Oще по темата

Заради аварията руският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг трябваше да прекратят предсрочно мисията си до Международната космическа станция на 11 октомври и да извършат извънредно кацане.

Следващата пилотирана руска мисия до МКС може да е на 3 декември, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на Роскосмос.

Настоящата мисия на МКС ще може да се върне на земята на 20 декември.
"
Същевременно товарният кораб "Прогрес МС-10 ще се отправи за МКС на 16 ноември, предаде ТАСС, като се позова на представителя на Роскосмос за пилотираните програми Сергей Крикальов.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Някой

преди 5 години

Въпроси: какво ще рече - неправилна работа? От какво се е получило това огъване? От удар? Преди или след аварията? Неправилно монтиран датчик? Ако е така, защо не е открит преди старта? Ако е дефектен датчик - това фабричен дефект ли е, и ако е така, защо е допуснат този фабричен дефект? означава че има нарушение на технологичния процес. И къде е допускат той? Има и още въпроси, така че за мен това е не е установяване на причините, а опит за избягване на отговорност и застрахователна измама.

22

Някой

преди 5 години

Не, причината не е "Дефектен сензор". не знам от къде *** е разбрала това, но официалната причина е, цитирам "...нештатная работа датчика...". Това малко трудно се превежда, но може да се каже така "неправилна работа на датчика". Но това което са казали всъщност не е причина, а следствие. Всъщност датчика е бил намерен след аварията огънат на 6 градуса. И какво ще рече - неправилна работа? От какво се е получило това огъване? От удар? Преди или след аварията? Неправилно монтиран датчик?

21

нищо ново

преди 5 години

Въобще не се учудвам на руските провали в технологиите. При тях нищо не е изпипано както трябва, а е "сделано"...

fallback