fallback


Петокласници от шуменското училище "Панайот Волов" участваха във футболно дерби с... роботи. Надпреварата е част от Европейската седмица на програмирането.

В няколко мача отборите на учениците от 5 клас трябваше да определят кой е най-добрият футболен робоотбор.

Машините са сглобени от лего, а техни създатели са учениците от клуба по роботика, предава Bulgaria ON AIR. Mладежите получиха и награди за своите творения.

За турнира обаче те отстъпиха местата си на своите съученици от 5 клас, които тепърва се запознават с програмирането и роботиката.

Освен отборите, които се бореха за победата, спортното състезание привлече вниманието на всички ученици.

Остава само да гадаем как биха изглеждали часовете след 20 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

До 26к vs 600 лева.'nuff said.

9

Анонимен

преди 5 години

До 8 На 10-11 години, на дискретна математика и алгоритми ли да ги учим? Lego Mindstorm е насочено точно за деца на 8-12 години. Или сифшгурно искаш да им сложим вратовръзки те и да го превърнем в бизнес дроби, още в детската градина...

8

Анонимен

преди 5 години

Освен Lego Mindstorms (нищо лично, ама струва 600 лева и по някаква причина в България не се продават модулите за учители, които са по-евтини) на нещо друго дали ги учат децата?Ако се загледате по обявите (поне в София), всичко, свързано с роботиката се върти около Лего, а те в някакъв момент много ограничават. Някъде има ли нещо друго?

fallback