Снимка: Twitter
fallback

Had a good trip to #Pyongyang to meet with Chairman Kim. We continue to make progress on agreements made at Singapore Summit. Thanks for hosting me and my team @StateDept pic.twitter.com/mufyOKkDLw

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 7 октомври 2018 г.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо съобщи в Twitter, че се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен Ун при посещението си днес в Пхенян, чиято цел бе да се преодолее застоя в ядрените преговори между двете страни, предаде Ройтерс.

Американски представител заяви, че днешното посещение на държавния секретар Майк Помпейо в Северна Корея е било "по-добро от последния път", но са нужни по-нататъшни усилия, предаде Ройтерс.

Малко след като пристигна в Сеул след визитата в Северна Корея, Помпейо качи в Twitter снимка, на която са двамата с Ким, и написа: "Имах добро пътуване до Пхенян за среща с председателя Ким. Ние продължаваме да реализираме напредък по споразуменията, постигнати на срещата на върха в Сингапур. Благодаря за гостоприемството, оказано на мен и моя екип от Държавния департамент".

Помпейо пристигна в севернокорейската столица от Токио, където вчера се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе и с външния министър Таро Коно.

В Сеул, държавният секретар ще информира за разговорите си в Пхенян президента на Южна Корея Мун Дже Ин и министърката на външните работи Кан Кьон Уа, а утре ще замине за Пекин за срещи с китайски официални лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Ми как няма да мине добре срещата Тръмп вече каза на Ким че е влюбен в него а не в Путин той вече не ревнува и джендърското щастие е поправено това е новия сериал заместник на дързост и красота казва се идиотия и грозота известен е с това че като го пуснали на изнасилвачи от ислямска държава те ревали и се молили и се клели в девет различни бога че повече няма и на снимка да погледнат жена но само да спрат конкретно това.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Ега ти тъпотията си издрусал!!!!!!!! Къде Тръмп е бил наведен пред Дебелото, бе. Помниш ли меренето на червените копчета ? Всички знаят че Тръмп не си поплюва, и Ким го разбра също. Със или без ядрени оръжия, Северна Корея щеше да стане най-големия паркинг в света, за ден два. И то без САЩ да дори да използва ядрени оръжия.

9

Анонимен

преди 5 години

Кашерните крави могат да се перчат само на такива страни като Ирак,Сирия,Либия,Афганистан,ама щом застане срещу тях ядрена сила като Северна Корея и същите кашерни крави стават изведнъж много миролюбиви и сговорчиви

fallback