Снимкa: Reuters, архив
fallback

Диалогът Белград – Прищина е критичен за мира и стабилността в района, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от белградския вестник Blic, съобщава босненския телевизионен канал N1 TV.

Йенс Столтенберг заяви, че напълно подкрепя нормализирането на отношенията между Белград и Прищина и че продължаването на диалога е важно за мира и стабилността в региона, предава "Фокус".

Oще по темата

Toй каза пред сръбския всекидневник Blic, че НАТО ще продължи да подкрепя всички усилия, водещи до нормализиране на ситуацията и успокояване на напрежението в региона "защото хората от този регион заслужават по-добро бъдеще като част от евроатлантическата общност".

НАТО разчита и от двете страни да демонстрират всеотдайност и сдържаност, добави той.

"Все още е необходимо да се подобри ситуацията със сигурността в Косово, но местните сили, включително косовската полиция, постигат добър напредък. Видяхме известен напредък в способността на местните институции да поемат отговорност за закона и реда ", каза официалният представител на НАТО.

Столтенберг пристигна в Белград в събота за официално посещение и бе посрещнат на белградското летище от сръбския министър на отбраната Александър Вулин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Чудно значи мира зависи от пиенето сръбската музика и боя и от албанските неофашистки възгледи за Велика Албания направо прекрасно май кейфор пак ще ни идва на гости за милитарен туризъм.

22

Анонимен

преди 5 години

На Сърбия ще са й нужни милиарди, за са изчисти земята на Косово от радиоактивното замърсяване. А дали си заслужава да аи връща Косово тогава?

21

Анонимен

преди 5 години

Нато прилижи политиката на изгорената земя. В този случай земята на Косово не бе буквално изфирена, а еадиоайтивно замърсена. Това е най-радииактивната земя в Еврооа, повече от 30000 снаряди с обеднен уран бяха изстреляни. Водара в Косово непригодна за пиене. Войските ба Кфор отначало сррадаха от "Балканския синдром". Сега цялата вода и храна им се доставя и местна не ползват

fallback