Снимка: архив, БулФото
fallback

Полицията във Велико Търново е задържала рецидивист, пребил пастир във великотърновското село Хотница, съобщи на пресконференция днес старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР в областния град.

Сигналът за престъплението е подаден около 6.30 часа в петък от собственик на животновъдна ферма в селото. Той е обяснил, че е открил 70-годишния Ж.А. в безпомощно състояние в постройка към фермата.

Oще по темата
Пострадалият е настанен във Великотърновската болница в критично състояние и с опасност за живота, предаде БТА.

След разследване под ръководството на Районната прокуратура е установен извършителят - В.А. на 52 г. от Габрово, който е направил пълни самопризнания и е посочил, че до побоя се е стигнало след възникнал скандал между двамата.

Нападателят е с 40 криминални регистрации и 16 присъди за кражби, измами и бягство от казармата. Последно е излязал от затвора през 2016 година.

В същия ден, в който е извършил деянието, е бил нает на работа във фермата. Според собствените му показания вечерта е употребил алкохол, нападнал е пастира с тесла, взел е от него около 500 лева, след което е извикал такси, с което е пътувал до Габрово, където е наел хотел и където е бил задържан от полицейските органи.

Задържан е за срок от 72 часа, с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, посочи районният прокурор Тихомир Шабов. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

НАСА

преди 5 години

Сега някой да излезе и да каже че САЩ не са ни приятели. Там нямаше да има и първи път. не 16-ти като в русия. А нашите Милиционери са ферментирал болшевишки компот от Сливи.

21

Анонимен

преди 5 години

Със 16 честита 17 тя е нечетна за късмет

20

Гробокопач

преди 5 години

Бойхо ся, няма ли да разпореди пак, да се приложи цялата строгост на закона?;)))

fallback