Снимка: БТА
fallback

Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, съобщи на сайта си в. "Саут Чайна морнинг пост", цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Oще по темата
Хонконгският вестник се позовава на анонимен източник, според когото 64-годишният Мън е бил отведен за разпит веднага след кацането на самолета, с който пристигнал на 29 септември.

Информация за това къде се намира в момента и какви са били основанията за разпита, не се съобщават, както и каква е била целта на пътуването му до Китай.

По-рано днес полицейски източници във Франция съобщиха, че е започнало разследване във връзка с "обезпокоителното изчезване". Мън е президент на Интерпол от 2016 г.

Той все още фигурира като заместник-министър на сайта на министерството на обществената сигурност на Китай, но според "Сайт Чайна морнинг пост" е изгубил през април мястото си в Централния комитет на комунистическата партия.

Няма коментар от китайското министерство на обществената сигурност, посочва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

АнонимеН

преди 5 години

ИНТЕРПОЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА БИЗНЕСМЕНИ ПРИБЛИЖЕНИ ДО КИТАЙСКИЯ РЕЖИМ!ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В КИТАЙ НЕ ПРОЩАВА!!!И ТРЪМП ДА ОТИДЕ И НЕГО ЩЕ ГО ОТВЕДАТ ЗА РАЗПИТ!5 ДНИ РАЗПИТ :D

4

бай ганю

преди 5 години

добре е че има реакция и се взема отношение когато има съмнения за нередности ако това беше тук по балканите властта щеше да го покрие и до там

3

Анонимен

преди 5 години

Световният Интернационал в новия му вид (глобализъм) трябва наистина и окончателно да е победил щом комунист е президент И на Интерпол!

fallback