Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Да бягаш през Мусала и Мальовица в Рила – предизвикателство, което изправя тялото и духа пред невъобразими трудности. Опитни бегачи се впускат в спортната надпревара, а целта е една единствена – победа.

Какво се случва, обаче, когато едно 17-годишно момче реши да се включи в най-високото планинско бягане на Балканския полуостров – Adventure Sky Run, в което взимат участие състезатели от различни държави. Рамо до рамо се изправят на старта и всеки един от тях има план, който не споделя с никого, но се надява да проработи.

Виктор Илиев е най-младият участник в надпреварата. Момчето се занимава активно със спорт – плува, тренира баскетбол, снукър. По ултрамаратоните го пали негов приятел.

"Той участва в едно състезание, аз исках медал като неговия, така започна всичко…" - разказва Виктор пред камерата на предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR.

И така младежът се впуска в предизвикателството. Превръща се в най-младият участник сред бегачите и финишира. Преминава трасето от над 55 км и финишира като един от фаворитите на публиката. Виктор се състезава с някои от най-добрите спортисти у нас – имена от ранжа на Антония Григорова и Божидар Антонов.

"На финала си мислиш как ще си починеш, как ще се наядеш. Веднага след като се наспиш, обаче, започваш да мислиш кое ще е следващото ти състезание – кое ще е по-дългото, по-трудното, с повече денивелация", разказва младежът.

Два ултрамаратона са достатъчни уроци по респект към планината. Момчето разказва, че абсолютно всичко може да се случи, ако не си достатъчно подготвен.

"Ако не вярваш в себе си, много трудно можеш да завършиш състезанието. Голяма част от победата се дължи на психика, не на физическа подготовка", разказва 17-годишният Виктор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

До 11Ако си мислиш, че всичко е само до "сериозна професия" - парички и харчялък... То да си жив и здрав. Да да можехме всичко, като тебе да мислим.

11

Анонимен

преди 5 години

На запад всеки спортува , пее, свири. Това не е професия , това е хоби. Сериозните нещо са в професията , бизнеса.Соца. Създаде много безмислени дейностти. Използваше хората за пропаганда на режима. И с времето човек вижда заблудата.

10

-|-

преди 5 години

... от ранжа на ...или... от ранГа на ...А по темата - Браво на момчето

fallback