Снимка: Архив, Reuters

Най-малко 85 нелегални мигранти бяха заловени днес в северозападния турски окръг Чанаккале, предаде Анадолската агенция, като се позова на източници от силите за сигурност.

Екипи на бреговата охрана, патрулиращи в района на Айваджък, са забелязали група хора в гумена лодка край бреговете на село Бехрамкале. Силите са сигурност са задържали 58 нелегални мигранти, сред които жени и деца. Всички те са граждани на Афганистан и възнамерявали да достигнат гръцкия остров Лесбос, предаде БТА.

Също в района на Айваджък са открити още 27 нелегални мигранти - пакистанци и афганистанци, съобщи източник, пожелал да остане анонимен.

Мигрантите са откарани в окръжния център за репатриране.

В. "Хюриет дейли нюз" съобщава, че в събота на различни места в Турция са задържани около 400 нелегални мигранти.

В близост до границата с България в окръг Къркларели са били арестувани 37 иракчани, палестинци, афганистанци и пакистанци. В окръг Одрин са били заловени 129 мигранти от Сомалия, Пакистан, Афганистан, Алжир, Либия, Тунис и Ирак.

В източния окръг Ван били заловени 118 мигранти от Афганистан и Пакистан.

Бреговата охрана е засякла група от 43 нелегални мигранти в западния окръг Айдън. В района на Айваджък в окръг Чанаккале вчера са били задържани 37 нелегални мигранти.

В окръг Елязъг са спрени 22 мигранти от Афганистан и Пакистан, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase