Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна претърсвания на офиси в София, с цел да се задържат ръководителите на престъпна група за производство на цигари и пране на пари.
Още по темата

Според съобщението на прокуратурата, свързани са дружества, които стопанисват заведенията "Везувий" и Сръбски ресторант "Бест", предаде БНР.

Акцията е след мащабната операция на пловдивската полиция от края на август. Тогава бяха разбити 4 фабрики в Тутракан, Горна Оряховица и в Дупница. Повдигнати са обвинения на 23-ма души.

Към настоящия момент двама от задържаните са с мярка за неотклонение "задържане под стража", а четирима са с мярка "домашен арест".

Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава, е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева.

Иззети са били и всички машини и съоръжения от четирите фабрики и обслужващата ги техника. Установено е било, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден.

В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства, че откритите четири фабрики се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар