Общ преглед

Президентът на Либерия Джордж Уеа, който е истинска икона за африканския футбол, се завърна на терена с националния отбор на своята страна на 51-годишна възраст.

Легендата на Милан, Челси и ПСЖ бе избран за президент на своята родина в края на миналата година, а от близо 15 години не е активен футболист. Въпреки това единственият африкански футболист носител на Златната топка се завърна в националния отбор на своята страна по време на контролата срещу Нигерия, загубена с 1:2.

Всъщност, домакините организираха приятелската среща, за да извадят от употреба легендарната фланелка с №14, с която игра легендата на Милан по време на върха в кариерата си. Феновете на стадиона обаче изпаднаха в екстаз, когато лично Уеа се появи на терена за националния отбор и го поведе в срещата. Tой дори записа близо 80 минути в игра въпреки възрастта си и при смяната си получи аплаузите на феновете.

Джорж Уеа има 60 мача за своята страна и 22 гола. През своята бляскава кариера той е защитавал цветовете на отбори като Монако, ПСЖ, Милан, Челси, Манчестър Сити и Олимпик Марсилия.

Любопитно е, че синът му Тимъти е част от националния отбор на САЩ по футбол и в началото на тази година влезе в историята, след като стана първия футболист, роден през XXI век, с минути за представителния тим на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар