Далай Лама. Снимка: архив, Reuters
fallback

Будисткият духовен водач Далай Лама заяви на конференция в шведския град Малмьо, че "Европа принадлежи на европейците" и че е желателно след време бежанците да се завърнат у дома, "за да възстановят собствените си страни", предаде Франс прес.

Получилият Нобелова награда за мир Далай Лама каза още, че Европа е "морално отговорна" в случай, че трябва да се помогне на "бежанец, чийто живот е наистина в опасност".

"Приемайте ги, помагайте им, давайте им образование. След време обаче те трябва да развиват собствените си страни", заяви лидерът на тибетския будизъм, който през 1959 г. избяга от Тибет, за да отиде като изгнаник в Индия след репресиите на китайските комунистически власти в отговор на тибетско въстание.

Далай Лама е смятан от своите многобройни последователи за велик мислител, сравним с Махатма Ганди или Мартин Лутер Кинг, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

BRAVOS LAMQ EVALA SCHKOLSUN MASCHALA

27

Аз

преди 5 години

Макаронспирация ламите се пробудиха и затрещя восток 18 202020 20 ееееrrrror 404

26

Анонимен

преди 5 години

Ламата е доста бавничък в главата май. Отне му почти 3 десетилетия, за да осъзнае, че ЦРУ използва него и Тибет срещу Китай. Още 2 десетилетия, и вече дори почва да говори очевидни неща.Е да, по-добре късно отколкото никога, но най-добре на време. А за някой като него, предполагаем прероден мъдрец, е доста плачевно, че е било нужно толкова време, за да влезе в час.

fallback