Снимка: Булфото, архив
fallback

"Булгаргаз" прогнозира 14% поскъпване на синьото гориво от октомври, съобщиха от компанията.

Дружеството предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2018 г. в размер на 456,65 лв./хм3 или в размер 43,41 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това е с около 14% повече в сравнение с третата четвърт на годината.

Oще по темата

Общественият доставчик обяснява увеличението с очакваните по-високи доставни цени на природния газ от внос, по-високия курс на щатския долар спрямо лева, както и в резултат на акумулирания ефект от утвърдената продажна цена от юли, която според "Булгаргаз" е по-ниска от разходите за доставка.

Цената на синьото гориво вече се вдигна с близо 11 на сто от юли.

Окончателното решение за цената е на КЕВР. По правило при корекция в цената с повече от 5%, това се отразява и на тарифите на парно и топла вода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

До 18

преди 5 години

"ГЕРБ И ДПС СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!" Ха-ха-ха! БСП + ДПС са най-голямото зло за България! 10 години им сърбахме попарата и стигнахме дъното. Добре, че е г-н Бойко Борисов, на 3 пъти ни вади от блатото. Сега ще чакате новите избори след 3 години. Всички сме доволни от това управление, а *** нека си плюят. Само това им е останало. А, забравих - ще тръгна и аз с похода на БКП/БСП в България, че важните им решения ще се се взимат в СПА центрове. Там ходят и червените бабички.

31

Парното е заробване

преди 5 години

Ние сме независими. Отопляваме се зимата, охлаждаме се лятото, имаме и топла вода с бойлер 300 л. с термопомпа вода-вода - пълна автоматика. Много е изгодно, а и не зависим от никого. Пускаме и спираме, когато си искаме. Зимната градина се отоплява на газ. Това са най-евтините варианти. ТЕЦ-овете ограбват и заробват хората.

30

Благодарим!

преди 5 години

Благодарим на руснаците, че пак ни вдигат цените! Малко ни е и искаме още. Поне с 50%. Иначе как да ги наречем братя. Обидно ниско е увеличението!

fallback