fallback


България е в добри отношения с Израел и това може да го видим от честите посещения на премиера Борисов в страната. Само за 2 месеца министър-председателят ни посети израелския си колега Бенямин Нетаняху два пъти. Планира се откриване на почетно консулство в Ерусалим.

"В много отношения Борисов и Нетаняху си помагат. Те наистина са приятели, дори като език на тялото. Консултират се по различни въпроси, свързани с вътрешнополитическите теми. Нетаняху успява да оцелява. Успява да формира странни коалиции и да прокарва своите идеи в парламента. В Израел има както Министерски съвет, така и Съкратен съвет. Това са по-приближените министри към премиера. Очаквам това да се случи и в България. Това е една от формите, които работи", отбеляза политическият анализатор Давид Леви.
Oще по темата


В студиото на "Денят ON AIR" гостът посочи, че местенето на консулството ни от Тел Авив в Ерусалим е малко вероятно.

"ЕС натиска много силно да остане в Тел Авив. Цялата външна политика на ЕС е насочена към самоунищожение. България има исторически шанс да остави много значила следа в отношенията си с Израел. Най-големите инвестиции в страната ни са именно от израелски еврейски фирми", подчерта Леви.

Днес лидерите на Иран, Турция и Русия се срещнаха в Техеран, за да решат съдбата на сирийската провинция Идлиб.

"Няма по-деструктивно действие в Близкия изток от този триъгълник на злото. Те имат за цел да отслабят влиянието на САЩ и ЕС в Изтока. Путин се опитва да установи своята тоталитарна власт, за да се противопостави на САЩ. Бъдещето на мюсюлманския свят се продава за жълти стотинки. Тези 3 страни ще си разделят Сирия и ще постигнат своето", категоричен бе анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Давид Леви изтъкна, че в Близкия изток бушува конфликтът между мюсюлманската цивилизация и европейската. Ако това се реши, то проблемите ще секнат, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

88

преди 5 години

*** E ZIF , germanskata iranska ( op ariska ) nacia i vsichki pod nacii kato bylgari i irlandci , *** E ZIF

54

ЦК на ГЕРБ

преди 5 години

Къде сте виждали евреин да е приятел на някого?!!!!

53

Анонимен

преди 5 години

A UTRE KATO IDE DA BLIJE PRI ERDO KVO SCHTE MU OBQSNQVA KVI DRUGARE SME LI?

fallback