Снимкa: Reuters
fallback

Австрийският канцлер Себастиан Курц, който пристигна днес на официално посещение в Република Македония, бе посрещнат в Скопие с латвийското вместо с австрийското знаме, предаде Танюг, цитирана от БТА.

На официалната церемония пред сградата на македонското правителство близо до Курц по грешка бе поставено знамето на Латвия, съобщиха македонските медии.

Двете знамена са много сходни - червени с бяла линия по средата, която на австрийското знаме е малко по-широка.

Правителството на Македония се извини днес на Австрия за неволната грешка, заради която на тържественото посрещане на канцлера Себастиан Курц в Скопие бе издигнато знамето на Латвия, вместо австрийското, съобщи македонската тв "Сител".

Пропускът бил по вина на службите за протокол в македонското правителство и във външното министерство, предава БНР.

Сгрешеното знаме бе забелязано от австрийски журналисти, отразяващи посещението на Курц.

Австрийският канцлер призова гражданите на Македония да участват в референдума, който трябва да отвори за страната пътя към НАТО.

"За Македония решението на спора за името на държавата стана импулс. Аз бих искал повече хора да участват в този референдум, за да гласуват "за", каза Курц на съвместна пресконференция с премиера на Македония Зоран Заев.

"Не аз съм този, който ще взима решения, но тъй като съм приятел на Македония, ние смятаме, че би било добре, ако в референдума участват възможно повече граждани, добави австрийският канцлер.

Визитата на австрийския канцлер означава, че Македония се е върнала на европейския път, заяви от своя страна Заев и изрази очакване, че референдумът в Македония ще бъде успешен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Kr

преди 5 години

До Филип III Тракийски 23Какво друго може да се очаква в една марионетна псевдо-държава, създадена единствено заради политическа конюнктура?*****Латвия - не псевдо-държава

19

Анонимен

преди 5 години

Путин виновен?

18

Име

преди 5 години

въпреки санкциите, путин не престава с провокациите си по целия свят... :-))))

fallback